Meksykańska tortilla z salsą awokado
Salsa to znaczy sos. Ni mniej ni więcej. A to danie z tortillami z sosem z awokado jest idealnym daniem na lato (że tak zrymuję;) Szybkie i po prostu przepyszne. Meksyk spotyka Tajlandię...
2 dojrzałe awokado
3 soczyste pomidory wypestkowane
1 mała czerwona cebula
4 łyżki słodkiego sosu chili (na przykład marki Tao Tao)
1/3 ostrej papryczki chili
garść pokrojonej kolendry
4 placki tortilli
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Awokado ugnieć widelcem na miazgę. Cebulę, pomidory i papryczkę chili pokrój super drobno. Dolej sos chili i dorzuć kolendrę. Wszystko wymieszaj.
Tak powstały farsz nałóż do tortilli. Zroluj luźno placek (ja przyszpilam go jeszcze wykałaczką, żeby się nie rozpadł). Połóż na blasze.
Zapiekaj przez 2 minut i od razu podawaj.
2 dojrzałe awokado
3 soczyste pomidory wypestkowane
1 mała czerwona cebula
4 łyżki słodkiego sosu chili (na przykład marki Tao Tao)
1/3 ostrej papryczki chili
garść pokrojonej kolendry
4 placki tortilli
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Awokado ugnieć widelcem na miazgę. Cebulę, pomidory i papryczkę chili pokrój super drobno. Dolej sos chili i dorzuć kolendrę. Wszystko wymieszaj.
Tak powstały farsz nałóż do tortilli. Zroluj luźno placek (ja przyszpilam go jeszcze wykałaczką, żeby się nie rozpadł). Połóż na blasze.
Zapiekaj przez 2 minut i od razu podawaj.
Komentarze
Prześlij komentarz