Naleśniki z banana i jajka z granatem

Kiedy okazało się, że Łukasz musi przejść na dietę bezglutenową, to śniadanie jedliśmy praktycznie codziennie - łatwe i przepyszne. Do dziś zaskakujemy nim naszych gości.
1 dojrzały banan
1 jajko
5 łyżek pestek granatu (może też być drobno pokrojone kiwi lub maliny, grunt, żeby było to coś kwaśnego)
1 łyżka oleju
Rozgnieć banana widelcem na miazgę. Dodaj jajko o dokładnie wymieszaj.
Rozgrzej patelnię z łyżką oleju. Wlej masę na patelnię. Można wlać wszystko w formie jednego dużego placka lub smażyć tak jak racuchy (wtedy łatwiej się przewraca na drugą stronę).
Podsmażaj przez około 5 minut, przewróć na drugą stronę i podsmażaj przez kolejne 5 minut.
Przełóż na talerz, posyp pestkami granatu i od razu podawaj.
Komentarze
Prześlij komentarz