Koper włoski z serem halloumi

Kiedy wracamy późno do domu i naprawdę nie chce mi się gotować, wtedy łapię za te składniki. Nie jest to może pełen obiad, ale danko wystarczająco sycące na letni lub jesienny wieczór.
2 średnie bulwy kopru włoskiego
1 opakowanie sera halloumi
świeże lub suszone oregano lub tymianek
oliwa
sól i pieprz
Bulwy kopru przekrój na pół i potnij w jak najcieńsze paski. Do garnka wlej oliwę, wrzuć koper i duś przez około 10 minut aż będzie miękki. W trakcie podsmażania dodawaj od czasu do czasu trochę wody. Pod koniec dodaj posiekane drobno oregano, sól i pieprz.
Ser halloumi pokrój w dość grube plastry, wrzuć na patelnię (idealnie grillową ale na normalnej też się da) i podsmażaj z obu stron aż złapie złoty kolor.
Na talerzu ułóż koper a na wierzchu ser. Podawaj od razu.
Komentarze
Prześlij komentarz