Zupa meksykańska
Składniki:
puszka czerwonej fasoli
puszka kukurydzy
10 dag pieczarek
3 pomidory
sos adżika
rosół warzywny lub kostka rosołowa
avokado
czerwona papryka
świeża kolendra albo Pietruszka
opcjonalnie: chipsy kukurydziane, świeża papryczka chili lub
tabasco
Przygotowanie:
Do garnka wrzucić fasolę, kukurydzę, pokrojone pieczarki oraz pokrojoną papryczkę
chili. Wlać słoik sosu adżika, wodę i rosół (1 słoik starcza na mniej więcej 3
l zupy). Zagotować i gotować przez 10 min. Pomidory obrać ze skóry i pokroić w
kostkę. Po 10 minutach dorzucić je do
zupy i gotować jeszcze 5 minut.
Pokroić czerwoną paprykę i avokaco w paski, posiekać
kolendrę i włożyć do talerza. Zalać ugotowaną zupą. Alternatywnie dosypać garść
chipsów kukurydzianych.
Komentarze
Prześlij komentarz