Tarta z porem i kozim serem
SKŁADNIKI:
opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
3 cebule
2-3 pory
15 dag miękkiego koziego sera
200ml kwaśnej śmietany
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Ciasto podpiec przez około 10 minut.
2. Cebulę pokroić w plastry i smażyć na maśle na wolnym ogniu przez około 10 minut, żeby się zezłociła.
3. Pory też pokroić na plasterki i oddzielnie od cebuli podsmażać przez około 5 minut, żeby zmiękły (ewentualnie można je ugotować przez 10 minut, ale wg. mnie podsmażone są lepsze).
4. Na cieście ułożyć najpierw cebulę, potem pory, potem śmietanę wymieszaną z solą i pieprzem i wreszcie na wierzch położyć pokruszony kozi ser.
Komentarze
Prześlij komentarz