Spaghetti szpinakowe
Składniki:
300 g mrożonego szpinaku1 średnia cebula
2 ząbki czosnku
200 g startego żółtego sera
100 g serka topionego
Oliwki lub/oraz pieczarki
20 dag makaronu
Sól, pieprz, chili i wszelkie ulubione przyprawy
Sposób przyrządzenia:
1. Zagotować wodę na makaron.2. Pokrojoną cebulę i czosnek podsmażyć na złocisty kolor.
3. Dodać szpinak i pozwolić mu się zagotować, mieszając, bo ma tendencje do lekkiego zwęglania się u dna.
Można dolać odrobinkę wody, żeby się łatwiej rozmrażał, ale dosłownie kilka kropel ,bo inaczej wszystko przemieni się w zupę szpinakową z makaronem.
4. W międzyczasie pokrić pieczarki i oliwki.
5. Wrzucić je do rondla i znowu zagotować.
6. Kiedy makaron już zacznie dochodzić (mniej więcej 4 min. przed końcem), dodać sery i mieszać, aż się rozpuszczą. Doprawić.
7. Polać makaron sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz