Portobello z gorgonzolą
Składniki:
4 grzyby portobello lub inne grzyby z kapeluszami o średnicy około 5 centymetrów4 płaty mrożonego ciasta francuskiego
50 dag sera gorgonzola
1 cebula szalotka
2 łyżki świeżych liści tymianku
oliwa i świeży pieprz
rukola lub pokrojone liście sałaty
Sposób przyrządzenia:
1. Rozmrozić płaty ciasta.2. Piekarnik nagrzać do 170-u stopni.
3. Kapelusze grzybów posmarować oliwą (odciąć korzonki).
4. Szalotkę pokroić w cienkie plasterki. Kapelusze położyć na płatach ciasta blaszkami do góry.
5. Na każdym kapeluszu położyć gorgonzolę, posypać szalotką, tymiankiem i pieprzem.
6. Rogi ciasta zawinąć na wierzch grzybów i lekko skleić ze sobą.
7. Zapiekać grzyby przez około 15 minut (tak, żeby ciasto nabrało złocistego koloru).
8. Na talerzu położyć kilka liści rukoli lub pokrojoną sałatę, na wierzch położyć grzyby i podawać.
Komentarze
Prześlij komentarz