Makaron z sosem ziołowym
Składniki:
25 dag makaronu (najlepsze są muszelki albo świderki)
2 szalotki
10 dag serka mascarpone
100 ml kwaśnej śmietany
świeże zioła włoskie (bazlia, rozmaryn, tymianek, oregano)
50 g startego parmezanu
Sposób przygotowania:
1. Wstawić wodę na makaron.
2. Szalotki drobno posiekać i zwszklić na maśle.
3. Dodać śmietanę i serek mascarpone oraz posiekane zioła.
4. Sos zagrzać, ale nie zagorować i jak będzie gorący dodać parmezan.
5. Doprawić solą i pieprzem i polać makaron sosem.
25 dag makaronu (najlepsze są muszelki albo świderki)
2 szalotki
10 dag serka mascarpone
100 ml kwaśnej śmietany
świeże zioła włoskie (bazlia, rozmaryn, tymianek, oregano)
50 g startego parmezanu
Sposób przygotowania:
1. Wstawić wodę na makaron.
2. Szalotki drobno posiekać i zwszklić na maśle.
3. Dodać śmietanę i serek mascarpone oraz posiekane zioła.
4. Sos zagrzać, ale nie zagorować i jak będzie gorący dodać parmezan.
5. Doprawić solą i pieprzem i polać makaron sosem.
Komentarze
Prześlij komentarz