Fettucine z cukinią

Składniki:

pół paczki makaronu fettucine
20 dag masła
2 rozgniecione ząbki czosnku
1 cukinia starta na grubej tarce
100 gram startego parmezanu
kilka świeżych liści bazyli grubo posiekanych
świeży pieprz i gruboziarnista sól

Sposób przyrządzenia:

1. Startą cukinię lekko posolić i zostawić na kilkanaście minut, żeby puściła wodę i potem ją lekko wycisnąć.

2. Ugotować makaron.

3. Na patelni rozpuścić masło, dodać zgnieciony czosnek i chwilkę go podsmażyć.

4. Dodać startą cukinię i również podsmażyć przez 3-4 minuty, żeby zmiękła.

5. Odcedzić makaron, wymieszać z cukinią, dodać parmezan, bazylię, pieprz i sól i raz jeszcze wymieszać.

Komentarze

Popularne posty