Fettucine z cukinią
Składniki:
pół paczki makaronu fettucine20 dag masła
2 rozgniecione ząbki czosnku
1 cukinia starta na grubej tarce
100 gram startego parmezanu
kilka świeżych liści bazyli grubo posiekanych
świeży pieprz i gruboziarnista sól
Sposób przyrządzenia:
1. Startą cukinię lekko posolić i zostawić na kilkanaście minut, żeby puściła wodę i potem ją lekko wycisnąć.2. Ugotować makaron.
3. Na patelni rozpuścić masło, dodać zgnieciony czosnek i chwilkę go podsmażyć.
4. Dodać startą cukinię i również podsmażyć przez 3-4 minuty, żeby zmiękła.
5. Odcedzić makaron, wymieszać z cukinią, dodać parmezan, bazylię, pieprz i sól i raz jeszcze wymieszać.
Komentarze
Prześlij komentarz