Ciasteczka kukurydziane (bez pieczenia)
Składniki:
20 dag mlecznej czekoladygarść drobno połamanych płatków kukurydzianych
3 łyżki śmietany
syrop klonowy albo cukrowy (ewentualnie)
ciasteczka można doprawiać najróżniejszymi przyprawami, nie tylko syropami smakowymi (np. chili)
Sposób przyrządzenia:
1. Do rondelka wlać syrop i wrzucić połamaną czekoladę.2. Czekoladę roztopić często mieszając.
3. Kiedy już się prawie cała roztopi, dodać śmietanę i ewentualnie przyprawy.
4. Kiedy wszystko zamieni się w jednolita płynną masę, wrzucić do niej połamane płatki kukurydziane i wymieszać.
5. Z powstałej masy formować kulki, położyć na papierze do pieczenia i włożyć do lodówki na 2 godziny.
Komentarze
Prześlij komentarz